Rulouri exterioare aplicate

Prezentare rulouri exterioare aplicate

Intimitate

Cand sunt trase, total sau partial, rulourile exterioare ofera intimitate si te protejeaza de privirile indiscrete.

Izolare fonica

Reduc zgomotul din exterior cu pana la 10 dB. La un nivel acceptabil de poluare fonica de 60 dB (conform standardelor europene), reducerea este de 15%.

Consum redus

Rulourile exterioare reduc facturile cu pana la 10% deoarece elimina mare parte din pierderile de caldura de la nivelul ferestrelor. S-a demonstrat ca, prin intermediul ferestrelor, se pierde aproximativ 40% din caldura dintr-o casa. Asigura umbra si racoare naturala atunci cand sunt coborate si reduc, astfel, facturile la electricitate cu pana la 50%.

Protectie solara

Cand sunt coborate, asigura umbra si racoarea naturala pe timp de vara. Astfel, reduci facturile la curent, nu te expui nici riscurilor pe care le presupune aerul conditionat si beneficiezi de racoare pe tot parcursul zilei.

Siguranta si securitate

Asigura o protectie inalta a casei. Sunt rezistente, fiind realizate din materiale de calitate si din componente robuste. Pot fi dotate suplimentar cu sisteme antiefractie performante.

 

ACTIONAREA RULOURILOR EXTERIOARE APLICATE 

Sunt posibile doua tipuri de actionari.

Actionarea electrica

Este disponibila pentru toate rulourile cu motor. Se face usor si rapid prin intermediul unei telecomenzi sau intrerupator.

Actionarea manuala

Este actionarea standard. Se realizeaza cu banda, snur, arc, vinci sau manivela.

CULORILE RULOURILOR EXTERIOARE APLICATE

Rulourile aplicate pot fi produse in culori standard (alb, maro deschis, maro inchis, gri antracit), culori imitatie lemn sau alte nuante RAL.

Va furnizam o gama larga de nuante, inclusiv imitatii de lemn, cum ar fi stejar auriu, stejar inchis, mahon, nuc, care au un aspect atat clasic, cat si modern. Culori care rezista pana la 10 ani.

Lamea : 39 mm umpluta cu spuma poliuretanica

Permeabilitate : Clasa 2

Rezistenta termica : 0,246 m2K/W

Culori RAL standard : Alb 9016 – Gri7016 – Maro8014 – Maro8019

Dimensiuni minime pe latime : L 550mm (actionare manuala) – L 700 mm (actionare electrica).

Dimensiuni maxime pe latime: L 3200mm(ghdaj 53 mm) – L 3900mm (ghidaj 68 mm).

Suprafata maxima : 6 mp.

ACCESORII OPTIONALE

Accesoriile optionale maresc durata de viata a produselor tale, le cresc performantele si iti sporesc confortul zi de zi. Mai jos, cateva dintre cele mai vandute accesorii optionale.

Plasele antiinsecte

Rulourile aplicate pot fi echipate cu plasa antiinsecte, care impiedica atat patrunderea prafului, cat si a insectelor. Plasa antiinsecte poate fi dotata cu frana siliconica care permite strangerea lenta a plasei, prevenind astfel accidentele si ridicarea brusca ce poate defecta plasa. Astfel, plasele dotate cu frana siliconica isi dubleaza durata de functionare.

Plasa este de tip rulou si are perii la baza care asigura inchiderea ermetica. Se actioneaza pe verticala cu ajutorul unui snur.

 

Rulourile aplicate se monteaza pe tamplaria deja existenta (se aplica pe ferestre) si au caseta la exterior. Caseta lor ramane vizibila si poate avea forma ovala sau tesita la 45ᵒ.

 

Sistemele antiefractie

Toate rulourile pot fi echipate si cu sisteme antiefractie. Aceste sisteme sporesc siguranta, facand aproape imposibila patrunderea, din exterior, in locuinta. Tipurile de sisteme antiefractie difera in functie de tipul de rulou pentru care optati – elctric sau manual.

Sistemele antiefractie pentru rulourile electrice blocheaza automat lamelele in interiorul casetei si nu sunt vizibile din exterior. Acest sistem nu este compatibil cu rulourile cu plasa incorporata.

Sistemele antiefractie pentru rulourile manuale pot fi de trei tipuri.

  1. manuale, cu zavor. Zavorul se monteaza pe ultima lamela, iar prin actionarea lui se blocheaza deschiderea ruloului din exterior.
  2. cu yala si cheie. Se moteaza pe ultima lamela si permite blocarea ruloului in pozitia inchis, atat din interior, cat si din exterior.
  3. automat, cu bolturi. Acest sistem nu este vizibil la exterior si permite blocarea automata in momentul coborarii covorului de lamele.