KNZ DOORS

Partenerul dumneavoastra pentru service

Atunci când cumpăraţi o usa de garaj de la KNZ DOORS alegeţi longevitatea şi cea mai bună calitate. Dacă, totuşi, aveţi nevoie de vreun ajutor, Service-ul KNZ DOORS vă poate asigura asistenţă rapidă şi sigură la preturi avantajoase.

KNZ DOORS

Recomandarea noastra pentru automatizari porti

Este foarte importanta mententanta si verificarea periodica astfel incat sa nu apara probleme de functionare cand te astepti mai putin, in sezonul rece, de exemplu.

Pastreaza curatenia – la fel ca masina, poarta ta de la intrare va arata mai bine daca este curatata periodic si ocazional ceruita (depinde ce material). Poate fi destul de costisitor ca poarta sa fie scoasa, sablata, acoperita cu praf si sa fie refolosita odata ce finisajul sau s-a murdarit, s-a decojit sau a ruginit. Nu este nevoie de mult timp pentru ca poarta ta sa aiba un aspect ingrijit si curat in defavoarea unui aspect neglijat. Spalarea si ceruirea portii de la intrare o data pe an poate pastra frumosul pentru o perioada lunga de timp.

Lupta cu micile vietuitoare – In plus fata de aspectul portii tale, o adevarata preocupare pentru toate echipamentele electrice instalate in aer liber este insecta, melcul si alte mici vietuitoare daunatoare echipamentelor.

In putine cuvinte, motorul trebuie sa fie tot timpul acoperit de carcasa! Melcii pot distruge foarte usor circuitele unei placi din echipament. Traseele mucoase pe care le lasa in urma devin foarte conductive, chiar si cu cea mai mica cantitate de umiditate.

Panzele de paianjen, chiar si cu cea mai mica urma de umiditate pe ele, pot conduce si ele electricitate si pot deteriora circuitul unei porti. Cuiburile si stupii de albine pot coroda rapid echipamentul de deschidere al portii.

Calitatea conteaza – Echipamentele de automatizare a portilor de calitate superioara sunt mai rezistente la intruziunile daunatorilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca placile de circuite ale operatorilor de porti automate de ultima tehnologie sunt inchise in incinte mai sigure, iar placile de circuite insele detin un strat protector.
Acestea fiind spuse, nu exista niciun brand de echipament de automatizare a portilor care sa dureze pe termen nelimitat daca este lasat la mana daunatorilor. Iti recomandam sa fii vigilent si sa stabilesti o intalnire anuala de intretinere pentru a te asigura ca daunatorii nu distrug sistemul de deschidere/inchidere a portii. De asemenea, din punct de vedere mecanic, necesitatile de intretinere ale unui sistem de genul variaza foarte mult, in functie de tipul de sistem instalat.

Un sistem mai ieftin va necesita mult mai multa mentenanta fata de unul putin mai scump. Acest lucru se datoreaza faptului ca un sistem avansat este instalat cu rulmenti etansi, balamale si roti ce nu necesita intretinere. Sistemele de tehnologie inalta si calitate superioara nu trebuie ajustate atat de des precum cele mai ieftine si de calitate mai joasa. Lubrifierea pieselor importante – Daca sistemul tau nu are balamale sau roti cu rulment etans, trebuie sa te asiguri ca rulmentii sunt lubrificati folosind unsoare marina de calitate inalta aplicata folosind un pistol special. Multe automatizari de porti batante sau culisante au lanturi interne care trebuie si ele sa fie tot timpul lubrificate. Tine minte totusi, WD-40 nu trebuie folosit niciodata ca lubrificant pentru niciunul din aceste lanturi. Un lubrifiant mai gros este doar o optiune usoara. Cea mai buna insa, este pulverizarea de grasime alba cu litiu.
Verificare periodica – Indiferent pe ce loc se claseaza sistemul tau in scara calitatii, toate trebuiesc verificate periodic pentru a te asigura ca functioneaza cu forta corecta si in parametrii normali. De asemenea, este important sa restrangi conexiunile electrice pentru ca se pot slabi odata cu trecerea timpului datorita vibratiilor si expansiunii/ contractiilor cauzate de vremea de afara. Rezumand, dorinta ta de a iti mentine sistemul in conditii perfecte de functionare trebuie luata in considerare atunci cand mergi la cumparaturi pentru un sistem de automatizare a portilor.

Sfaturi utile pentru intretinerea usii de garaj sectionale

Odata achizitionata usa de garaj KNZ DOORS, va asteapta un lung drum impreuna, pentru ca usile KNZ DOORS sunt facute sa reziste ani intregi.
Va prezentam in continuare cateva ponturi utile pentru intretinerea usilor de garaj sectionale. Sunt cateva activitati de intretinere simple ce pot fi facute periodic, fara niciun pericol, chiar de dv., va recomandam insa sa actionati cu atentie.

Verificare
Verificati din cand in cand prinderile (suruburile si niturile) si, acolo unde puteti, strangeti-le usor, in caz ca sunt slabite, sau anuntati echipa de service. Lubrifiati periodic balamalele si rolele (cereti detalii despre uleiul lubrifiant de la furnizorul usii KNZ DOORS). In plus, atunci cand usa este inchisa, rolele trebuie sa se poata roti usor cu mana. Asa ca, in cazul in care se rotesc mai greu, anuntati echipa de service. Verificati cablurile; acestea nu trebuie sa fie tocite (fire destramate) si trebuie sa stea mereu intinse. Daca observati ca nu stau intinse sau prezinta portiuni tocite, contactati imediat furnizorul sau echipa de service.

Curatenie
Daca s-au depus impuritati pe sinele de culisare (praf, moloz etc.), curatati-le cu atentie. Curatati si verificati integritatea chederelor de etansare. Curatati panourile, folosind o carpa, apa si un detergent neutru (de exemplu, un detergent de masina).Clatiti bine cu apa curata. Curatati partile vitrate (geamuri plexiglas) numai cu carpa umezita, moale, pentru a nu le zgaria. Curatati partile de aluminiu cu substante necorozive.

Atentie!
Mare atentie la motor: aveti grija ca acesta sa nu fie atins de apa. In cazul In care apa a patruns In zona motorului, deconectati imediat de la reteaua de alimentare electrica si anuntati furnizorul sau echipa de service. Nici pe sine sau pe rolele de culisare nu trebuie sa ramana apa.

Cum intretinem corespunzator usa de garaj

Pentru siguranta dumneavoastra si a celor dragi, precum si pentru a beneficia de usa de garaj in conditii optime timp indelungat, va prezentam mai jos cateva sfaturi utile pentru intretinerea corespunzatoare a usilor sectionale. In conformitate cu standardele Uniunii Europene, sistemele de usi sectionale rezidentiale trebuie sa fie intretinute si verificate regulat inca de la prima utilizare, bazat pe caietul de service indicat de instalator. Intretinerea trebuie sa fie inregistrata in scris si sa fie efectuata numai de catre personal calificat al companiei de la care ati achizitionat produsul sau de catre instalatorul autorizat.

Printre actiunile pe care le efectueaza membrii echipelor de instalare se numara lubrifierea sinelor de culisare, a rolelor si axului acestora, precum si balamalelor intermediare si laterale. De asemenea, lubrifierea chederelor cu o vaselina speciala pentru cauciuc. La 3 luni de la instalare, personalul autorizat verifica echilibrarea sistemului de arcuri, realizandu-se, daca este cazul, retensionarea acestora. In plus, se face o inspectie vizuala a ansamblului instalat.

Dupa sase luni de la instalare se fac verificari ale chederelor, se lubrifiaza cu spray special sinele de culisare, rulmentii si arborii cu role, balamalele intermediare si laterale, precum si chederele. De curatarea panourilor se poate ocupa in siguranta si utilizatorul usii de garaj, nu este nevoie de personal autorizat. Panourile se pot curata cu sampon auto si apa, fara a folosi detergenti agresivi. Tot pentru intretinerea panourilor puteti folosi ceara pentru masina. O verificare mai atenta si mai amanuntita a componentelor sistemului usii sectionale se efectueaza o data pe an de catre personalul autorizat.