Sisteme de automatizare porti

Prezentare automatizari porti culisante

Portile culisante sunt des intalnite atat in aplicatii rezidentiale cat si in cele industriale.

Avantajul lor principal este ca atunci cand sunt deschise nu ocupa loc in curte si nu au nevoie decat de un spatiu ingust dea lungul gardului.

Acest tip de poarta poate sa circule pe o sina fixata pe fundatia gardului sau poate glisa pe deasupra pamantului folosind un sistem autoportant.

Indiferent daca poarta gliseaza pe role sau pe o sina autoportanta, sistemul de automatizare va putea actiona poarta la o simpla apasare de buton sau din telefon prin WiFi si/sau GSM.Alegerea unui motor potrivit pentru fiecare poarta in parte nu este deloc complicata, dar trebuie sa subliniem cateva din cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont:

  1. Greutatea portii ce trebuie automatizata – un parametru extrem de important pentru alegerea motorului potrivit (motor 400kg / 600 Kg / 1000 Kg / 1500 Kg, 2000kg etc). Exemplu: daca poarta are o greutate de cca. 350 Kg atunci putem achizitiona un motor de minim 400Kg. Este evident ca alegand un motor de 600Kg, durata de viata a acestuia este mai mare si motorul este capabil sa actioneze poarta si in situatii mai dificile (friguri extreme, zapada, gheata).

 

  1. Lungimea portii(deschiderea utila)  este un valoare ce trebuie cunoscuta pentru ca motoreductoarele au un timp de lucru maxim stabilit din constructie. Deschiderea utila determina si numarul de cremaliere necesare pentru instalare. Exemplu: Daca poarta are 4,6 metri deschidere utila, vom achizitiona 5 metri de cremaliera, adica 5 bucati.

 

 

 

DEIMOS ULTRA BT A600 functioneaza la tensiunea de 24V, o tehnologie folosita de producatorul BFT care asigura performante optime cu o ajustare precisa a incetinirii la fiecare final de cursa.

Siguranta este un aspect cheie, astfel datorita sistemului avansat anti-strivire, bazat pe tehnologia d-track, unitatea de comanda incorporata MERAK controleaza inteligent forta de actiune a motorului, dar si inverseaza sensul de miscare al portilor culisante in prezenta unui obstacol detectat in raza de actiune.

Unitatea de comanda MERAK dispune de functii benefice automatizarii, precum deschiderea partiala pentru accesul pietonilor, invatarea automata a curselor, inchiderea rapida si mai ales, inchiderea automata dupa un timp reglabil.

Programarea si instalarea sunt foarte simple datorita blocurilor terminale detasabile si a afisajului electronic incorporat, iar datorita receptorului radio cu doua canale, poti comunica mult mai rapid cu unitatea de comanda.

Specificatii tehnice DEIMOS ULTRA BT A600:

Unitate de comanda Merak incorporata
Tensiune de alimentare 230V
Tensiune de alimentare motor 24V
Putere 70W
Viteza de deschidere/inchidere 12m/min
Reactie la impact Limitator electronic
Frecventa de utilizare Intensiva
Grad de protectie IP44
Blocare Mecanica
Eliberare Cheie personalizata
Forta de trctiune maxima 30Nm
Greutate maxima poarta 600Kg
Temperaturi de functionare -20°C ~ +55°C
Greutata motoreductor 7Kg

*  Producator: BFT Italia

Accesori kit BFT:

Setul de fotocelule iti garanteaza siguranta in automatizarea portilor culisante datorita capacitatii de a detecta orice obstacol se afla in raza de actiune a acestuia.

Fotocelulele detecteaza pietonii, autovehiculele, sau orice se afla in raza de actiune si transmit catre unitatea de comanda daca deschiderea sau inchiderea portilor culisante se poate desfasura in siguranta.

Fotocelulele se monteaza la capetele extreme ale portilor culisante pentru a avea o buna supraveghere asupra actiunii, sunt rezistente la conditiile critice, cu un grad ridicat de protectie impotriva intemperiilor IP55 si functioneaza perfect la temperaturi cuprinse intre -20°C si +60°C.

Lampa de semnalizare:

Orice miscare a portilor culisante este semnalizata prin lumini intermitente, puternice si vizibile inclusiv in conditii critice, datorita LED-ului, care este mult mai rezistent decat girofarul pe baza de bec.

Cand actionezi telecomada, lampa de semnalizare te anunta ca a primit cu succes comanda, astfel supravegherea este permanenta.

Lampa optica are o mare rezistenta la praf si umiditate garantat de standardul de protectie IP44, cu o functionare perfecta la temperaturi cuprinse intre -20°C si 60°C.

Ofera supraveghere permanenta si sigura asupra automatizarii, este compacta cu dimensiuni de 123x65x156 mm

 

 

Cremaliera cu insertie metalica:

Cremaliera BFT se instaleaza rapid si usor cu suruburi autofiletante direct pe poarta, fara a mai fi necesara sudura.

Datorita insertiei metalice, cremaliera este mult mai rezistenta si fiabila.

 

 

 

 

 

Telecomenzile BFT:

Deschiderea portilor batante se realizeaza cu o simpla apasare de buton pe telecomanda Mitto 4, care are o raza de actiune de maxim 50m (in camp deschis).
Este compatibila cu sistemele de automatizare BFT, iar datorita algoritmului Rolling Code, aceasta nu poate fi clonata.
Telecomanda Mitto 4 transmite catre centrala de comanda un cod unic de fiecare data, care este recunoscut doar de receptor si aprobat o singura data.

Specificatii tehnice telecomanda cu 4 butoane BFT MITTO4:

Frecventa: 433.92 MHz
Codificare: Rolling code
Dimensiuni: 60x40x15 (h) mm
Alimentare: 12V, 23A
Greutate: 22 g

Comanda se poate face de pe orice dispozitiv compatibil cu automatizarile BFT, dar si de pe telefon cu ajutorul unui modul wireless.